Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fysiktävlingar

Här hittar du aktuella tävlingar i fysik och naturvetskap som riktar sig till dina elvever!

CanSat

CanSat är en tävling inom rymdteknik, rymdfysik och astronomi som riktar sig till högstadiet och gymnasiet. Bakom tävlingen står den europeiska rymdorganisationen ESA.. Målet är att bygga en rymdsond i en läskburk (Can Satellite) som står pall för konkurrensen.

EOES

EOES (European Olympiad of Experimental Science) är en tävling i naturvetenskap för elever upp till 16 år. Uppgifterna inom EOES kombinerar de olika naturvetenskapliga ämnena (biologi, kemi och fysik) och syftar bland annat till att stimulera intresserade elever att utveckla sina kunskaper och främja intresse för naturvetenskaplig forskning.

IYPT

I International Young Physicist's Tournament (IYPT), en av världens största fysiktävlingar, får elever möjlighet att bedriva forskning genom att lösa forskningsproblem inom fysik. 

Wallenbergs fysikpris

Svenska Fysikersamfundet arrangerar varje år Wallenbergs fysikpris (tidigare Skolornas fysiktävling) som är en tävling för elever i årskurs 2 och 3 på naturvetenskaps- eller teknikprogram (eller annat program med fysik). Tävlingen fungerar också som uttagning till det svenska laget i den europeiska (EuPhO) och internationella (IPhO) fysikolympiaden.