Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AAPT Summer & Winter Meeting

AAPT står för American Association of Physics Teachers. Organisationen grundades i början av 1930-talet och har sedan dess, i olika konstellationer, anordnat så väl en sommar som en vinterkongress. Ansökan sker fortlöpande  och alla abstracts accepteras.

Mer om AAPT Summer & Winter Meetings kan du hitta på samfundets hemsida (ny flik)

Tanken med konferenserna är att deltagarna ska få möjlighet att utveckla sin lärarkompetens genom att ta del av det senaste inom undervisning och pedagogik. Arrangörerna utlovar späckade mötesdagar där man kan knyta nya kontakter, presentera sin forskning, delta i föreläsningsserier, work-shops och olika special events.

Filmklipp, abstracts och annan dokumentation från tidigare kongresser finns på AAPT:s hemsida (ny flik)

Ta del av AAPT:s historia på organisationens hemsida (ny flik)

PERC ansluter

I anslutning till AAPT Summer Meeting hålls även forskningskonferensen PERC. Akronymen står för Physics Education Research Conference. 

PERC-konferenserna är upplagda kring ett tema och tidigare konferenser finns dokumenterade på PERC:s hemsida under Proceedings. 

Här finns även ytterligare fysikresurser för forskare och lärare samlat under benämningen PER Central. 

Mer om PERC på konferensens hemsida (ny flik)

Ta del av PERC Proceedings på konferensens hemsida (ny flik)

Mer om PER Central på webbforumets hemsida (ny flik)