Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SAAF:s fjärrteleskop - skolprojekt

Gymnasiearbeten och skolprojekt med SAAF:s fjärrteleskop

Årskurs: Årskurs 7–9 och Gymnasiet
Ämnesområde: Astronomi

Svensk AmatörAstronomisk Förening har förslag på unika astronomiska observationsprojekt och aktiviteter lämpliga för högstadiet och gymnasiet:

Skolelever kan genomföra projekt och gymnasiearbeten inom astronomi med Margareta Westlundteleskopet. Du som är elev eller lärare på högstadiet eller gymnasiet har möjlighet att använda SAAF:s fjärrteleskop utan kostnad.

Margareta Westlundteleskopet är SAAF:s fjärrstyrda teleskop i Spanien. Det står på en mörk plats och är tillgängligt hela året för observationer. Du styr enkelt teleskopet via en webbläsare på din egen dator eller surfplatta.

SAAF kan erbjuda kostnadsfri användning av fjärrteleskopet för skolprojekt tack vare finansiellt stöd från Stiftelsen Oscar och Maria Ekmans Donationsfond.

På SAAF:s hemsida får du läsa konkreta förslag på skolprojekt och gymnasiearbeten samt hur du som lärare eller dina elever gör ansökan: https://www.saaf.se/startsida/om-saaf/skolprojekt/