Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

EOES

Delta i EU-olympiaden i naturvetenskap! Varje vår anordnas European Olympiad of Experimental Science (EOES) i ett europeiskt land. EOES är en lagtävling där tre elever samarbetar för att lösa praktiska uppgifter som kombinerar biologi, fysik och kemi.

EOES riktar sig till elever som börjat i årskurs 9 i grundskolan eller årskurs 1 på gymnasiet under hösten året innan olympiaden ges.

I Lettland 2023

Varje land får skicka två tremannalag. De svenska lagen utses genom en uttagningstävling som hålls i november, följt av en Sverigefinal i januari. Sex elever väljs ut och deltar först i ett träningsläger innan det är dags att åka till den internationella tävlingen som 2023 kommer att hållas vid Riga Stradins universitet i Lettland (30 april - 6 maj).