Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lärarlyftet

Undervisar du i fysik men saknar behörighet? Ingen fara - det kan du råda bot på genom att gå någon av de kurser som Nationellt resurscentrum för fysik (NRCF) anordnar inom ramen för det så kallade Lärarlyftet. 

Några saker krävs

Lärarlyftet riktar sig till dig som är anställd lärare med lärarexamen och undervisar i ämnen du saknar behörighet i. Våra kurser i fysik är uppdragsutbildningar och får endast sökas av lärare som deltar i lärarfortbildningen enligt Förordning (2007:222) om statsbidrag för fortbildning av lärare.

Ny ansökan vårterminen 2023

På grund av utebliven finansiering från Skolverket anordnar NRCF under 2022 inte några kurser inom Lärarlyftet. Verksamheten förväntas dock återupptas 2023 med ansökan under vårterminen och kursstart till hösten.

Kurser inom Lärarlyftet som NRCF tidigare anordnat:

  • Fysik för lärare årskurs 7-9, 45 högskolepoäng (1-45 högskolepoäng)
  • Fysik för lärare gymnasiet, 45 högskolepoäng (45-90 högskolepoäng)

Mer information om kurser inom Lärarlyftet hittar du på Lunds universitets sida för: Uppdragsutbildningar inom lärande och pedagogisk utbildning (ny flik)