Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Klimatfrågan - FN-rollspel

Årskurs: Gymnasiet

Materialet är skapat av Svenska FN-förbundet i samarbete med Svante Bodin och med stöd av Plan Sverige. Materialet uppdaterades sommaren 2021 av Julia Göransson Lund. 

Ta del av instruktionerna till FN-rollspelet om klimatet (ny flik)

Ur introduktionen till materialet:

Med hjälp av detta material kan en lärare enkelt arrangera ett FN-rollspel i klassrummet eller på sin skola. De tänkta deltagarna är svenska gymnasieelever.

Under FN-rollspelet kommer eleverna representera olika länder i klimatförhandlingarna och diskutera utsläppsminskningar och anpassningsåtgärder. Materialet innehåller instruktioner för förberedelser, bakgrund och rollkort som utgår från ländernas åtaganden i klimatfrågan.

Informationen på rollkorten är till stor del hämtad från ländernas nationella handlingsplaner. Materialet innehåller även en ordlista med de begrepp som ofta förekommer i rollkorten.